Wenger se sada okreće Benzemi?

Rooney i Suarez su ga odbili

Wenger se sada okreće Benzemi?

Kako je na putu da svoju ekipu i ove godine povede u Ligu prvaka, Arsene Wenger ima novog keca u rukavu za pregovore sa potencijalnim pojačanjima.

Vrhunski fudbaleri žele garanciju igranja u elitnom evropskom takmičenju, a Wenger se nada da će to, uz rekordnu sumu koju priprema, biti dovoljno da privoli svog sunarodnika Karima Benzemu na Emirates.

Engleski mediji tvrde da je nakon poraza u ztrci za Rooneya i Suareza, trener Arsenala svoju pažnju usmerio ka Benzemi kome će dolazak Garetha Balea i Ronaldova prekomanda u vrh napada dodatno zatvoriti vrata prvog tima.

Arsenal je navodno spreman izdvojiti sumu koju je planirao za Suareza, dakle Ancelotti će dobiti ponudu u iznosu od 40 miliona funti za svog napadača, čime bi se znatno pokrili troškovi dovođenja Balea.

Navodno je Wenger spreman premašiti dosadašnji record kada je plaćanje u pitanju. Benzema bi navodno po godini zarađivao 8.5 miliona eura, što je okvirno 140.000 funti sedmično čime bi Francuz zadržao istu platu koju ima u Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.