Wenger: Tretirate nas kao da smo izgubili od petoligaša, to je smiješno

Menadžer Arsenala napao novinare

Wenger: Tretirate nas kao da smo izgubili od petoligaša, to je smiješno

Neuništivi menadžer Arsenala Arsene Wenger ponovo je imao zanimljiv nastup na press konferenciji koja je upriličena jutros.

Glavna tema pressice bila je sutrašnja utakmica protiv Manchester Cityja, s kojim se Arsenal sastao i u nedjelju u finalu Carabao Cupa. Građani su tada rutinski slavili sa 3:0, a Wengerov tim je ostao bez trofeja.

Poraz od Cityja je zabolio navijače Arsenala, ali Wengeru je zasmetalo što je javnost i mediji bili previše oštri u kritikama.

"Tretirate nas kao da smo izgubili od nekog kluba sa začelja pete lige, a ne od Manchester Cityja koji dominira Premier ligom. To je smiješno. Naravno da sam razočaran i tužan zbog poraza, ali morate biti realniji sa komentarima", obratio se novinarima Wenger, te nastavio:

"Nismo igrali toliko loše. Naši igrači su dali maksimum i znam da će tako biti i sutra. Maksimalno smo fokusirani na tu utakmicu i nadamo se da možemo ostvariti povoljniji rezultat. Želimo u Ligu prvaka naredne sezone i učinit ćemo sve da to i ostvarimo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nezaobilazna tema je bila i njegov odlazak iz Arsenala, na čijoj klupi boravi već 21 godinu, a Wenger je razočarao mnogobrojne navijače kratko odgovorivši: "To mi je trenutno najmanja briga".

Meč Arsenala i Manchester Cityja igra se sutra na Emiratesu s početkom u 20:45 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi