Wenger želi trojicu igrača i povratak u vrh
Foto: EPA

Liste želja trenera Arsenala

Wenger želi trojicu igrača i povratak u vrh

Endin Čaušević

Francuski stručnjak Arsene Wenger nedavno je potvrdio da će ostati na trenerskoj klupi Arsenala i naredne dvije sezone.

Navijači Arsenala već godinama nisu zadovoljni rezultatima svoje ekipe u domaćem prvenstvu, jer su Topnici posljednji put prvaci bili 2004. godine. Ove sezone su tražili odlazak Wengera sa Emiratesa, ali je francuski stručnjak dobio podršku uprave kluba i potpisao je novi dvogodišnji ugovor.

Jasno je da je londonskom klubu potrebno nekoliko zvučnih pojačanja da bi se vratio u sami vrh. Čini se da je Wenger konačno odlučio da odriješi kesu, te da uloži ogromnu sumu novca za nova pojačanja.

Engleski mediji prenose da je Wengerova prva želja napadač Monaca, Kylian Mbappe, no teško je očekivati da će uspjeti ostvariti ovaj transfer. Ipak, Mbappe nije jedini igrač Monaca koji je na meti Arsenala, jer je tu i sjajni vezni igrač Thomas Lemar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored njih na listi želja nalazi se i Riyad Mahrez koji je poručio čelnicima Leicestera da želi da ide. Nakon što je prošlog ljeta odbio Arsenal čini se da bi Alžirac ovaj put jedna dočekao da dođe u ovaj klub. Naravno, pored njih tu je i Sead Kolašinac koji je, navodno, sve dogovorio s Arsenalom i samo se čeka zvanična potvrda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi