Wenger žestoko kritikovao Arsenal: Postao je neljudski klub

Imao je šta reći legendarni stručnjak

Wenger žestoko kritikovao Arsenal: Postao je neljudski klub

S. Mlaćo

Arsene Wenger je i dalje bez trenerskog posla, a mnogi navijači Arsenala ga i dalje smatraju za glavnim krivcem zbog krize u kojoj se klub nalazi.

Wenger ističe da on nikako nije krivac, te da je njegov bivši klub postao neljudski.

Ponudio je zanimljivo obrazloženje.

"Kad sam stigao u Arsenal, bio nas je 80, a kada sam odlazio 750. To je previše, svako razmišlja samo da spasi sebe. Za mene organizacija treba imati 150 ljudi i treba se zadržati ljudskost. Moja najveća žal je što je Arsenal postao neljudski", jasan je bio Francuz.

"Osjetio sam da mi stvari izmiču iz ruku i odlučio da napustim", dodao je Wenger.

Trenutno Arsenal sa klupe predvodi Fredrik Ljungberg.

Wenger je nedavno jasno kazao da će mu rado pomoći.

"Uvijek rado pomažem svojim bivšim igračima i mom bivšem klubu. A ako bude imao tu potrebu, onda ću, naravno, biti na raspolaganju ", rekao je Wenger, te dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

""Ne želim previše komentarisati Arsenal. Želim im dobro. Freddie je fantastičan i predan i željet će da zadrži ovaj posao još jako dugo. Dakle, on ima priliku."

"Ono što želite u životu je ta prilika. Dajmo mu priliku da radi sa svojim idejama i podrškom", dodao je Wenger.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti