Wengerova dilema: Džeko ili Suarez

Arsenal u potrazi za napadačem

Wengerova dilema: Džeko ili Suarez

Trener Arsenala Arsene Wenger vjerovatno jedini na svijetu ima problem da ima novca za transfere, ali da ga ne želi trošiti.

Uprava Arsenala obezbijedila je francuskom stručnjaku 70 miliona funti na ime transfera za januarski prelazni rok, ali ovog puta čelni ljudi kluba sa Emiratesa žele imati potvrdu da će Wenger novac i potrošiti.

Naime, Wenger jednostavno odbija izdvajati velike sume na transfere za igrače, već uglavnom traži mlađe fudbalere. To se, međutim, nije pokazalo kao uspješnim, tim prije što Topnici dugo nisu osvojili nijedan trofej.

Uprava Arsenala, kako pišu engeleski mediji, namjerava Wengeru postaviti svojevrsan ultimatom, a to je dovođenje jednog od klasnih napadača. Navodnu su u opticaju samo dva imena: Edin Džeko iz Wolfsburga i Luis Suarez iz Ajaxa, pišu mediji u Engleskoj.

Arsenal mora imati više vrhunskih igrača kako bi se uključio u borbu za trofeje. Čini se kako u Arsenalu više nemaju strpljenja za treća i četvrta mjesta na kraju sezone, pa žele krenuti u remont ekipe. Da li će se naš reprezentativac Edin Džeko naći u planovima Arsene Wengera, ostaje da se vidi.

Džeko se već ranije našao u sferi interesa Arsenala, ali je Wenger izjavio kako je bh. napadač preskup. Međutim, ukoliko Francuz odluči konačno potrošiti nešto novca, Džeko bi se lako mogao naći na Emiratesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.