Werder se provukao, Hajrović postigao prvijenac
Foto: Kicker

DFB Pokal

Werder se provukao, Hajrović postigao prvijenac

E. Škorić

Bh. reprezentativac Izet Hajrović postigao je danas prvijenac u dresu Werdera.

Hajrović je ovog ljeta iz turskog Galatasarayja kao slobodan igrač prešao u Werder, a svoj prvijenac u dresu bremenskog kluba postigao je u današnjem susretu 1. kola Njemačkog kupa protiv niželigaša Illertissena.

Naš veznjak je u četvrtoj minuti realizirao penal za Werder, ali je Nebel u 25. izjednačio za očito unaprijed otpisane domaće nogometaše. Werder se mučio s niželigašem, te nije uspio u regularnih 90 minuta da izbori prolaz.

U produžecima, golovima Lukimyje Mulongotija i Sekea Werder je došao do prednosti kojom se provukao dalje. Hajrović je igrao svih 120 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Aue je pogotkom Okonronkwoa iz 39. minute slavio u gostima kod Jene s 1:0. 

DFB Pokal, 1. kolo:
Illertissen - Werder 1:1, 2:3 (Nebel 25, Hammerle 102/ Hajrović 4 - penal, Lukimya Mulongoti 93, Seke 99)
Jena - Aue 0:1 (Okoronkwo 39)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.