Werner golčinom stigao Lewandowskog

Leipzig preokrenuo

Werner golčinom stigao Lewandowskog

E. Škorić

Timo Werner postigao je 19. bundesligaški pogodak.

Leipzig igra meč 18. kola Bundeslige protiv Union Berlina, ali dosta se muči. Nakon što je prvih 45 minuta gubio s 1:0, domaćin je početkom drugog dijela uspio da izjednači.

Werner je zabio spektakularan gol i time se izjednačio s Lewnadowsim, koji je takođe na 19 prvenstvenih golova, s tim da Werner ima četiri asistencije više (6-2) od Poljaka.

Ubrzo nakon njegovog gola, u 57. minuti, Sabitzer zabija za preokret Leipziga, koji ima priliku Borussiji M'gladbach otići na pet, a Bayernu na sedam bodova, s tim da Bavaraci sutra igraju svoj meč 18. kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi