Lampard u januaru kreće po njemački stroj za golove
Werner je ove sezone već postigao 23 gola

Napadač Leipziga na meti londonskog kluba

Lampard u januaru kreće po njemački stroj za golove

S. Pašalić

Chelsea u zimskom prelaznom roku neće štediti pa je najavljeno da bi londonski klub na pojačanja mogao potrošiti oko 180 miliona eura.

Frank lampard želi da se pojača na nekim pozicijama, a jedan od prioriteta je dovođenje napadača.

Prvo ime Plavaca u napadu ove sezone je mladi Tammy Abraham koji je u 17 utakmica u Premier ligi postigao 11 golova, ali on nema adekvatnu podršku s obzirom da su svi ostali napadači zajedno postigli ukupno pet golova.

Olivier Giroud i Michy Batshuayi se muče ove sezone, a očekuje se da bi mogli i napustiti Chelsea i klub sada traži igrača koji je u nešto boljoj formi.

Timo Werner nije u dobroj, nego u sjajnoj formi ove sezone i u 25 utakmica ove sezone u svim takmičenjima je postigao čak 23 gola.

Upravo je on glavna meta Plavaca u januaru jer pored sjajne forme on ima i otkupnu klauzulu od samo 30 miliona eura koja je ugrađena u ugovor koji je potpisao prošle godine.

Ipak, Chelsea neće tako lako dovesti Wernera s obzirom da ga i brojni drugi velikani žele potpisati u januaru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi