Wes Brown potpisao za Sunderland

Wes Brown potpisao za Sunderland

Edmir Škorić

Nekadašnji engleski nogometni reprezentativac Wes Brown nije više član najtrofejnijeg engleskog kluba Manchester Uniteda.

Brown, 31-godišnji stoper, potpisao je četverogodišnji ugovor sa Sunderlandom, kojem bi sa Old Trafforda trebali doći još i John O'Shea i Darron Gibson.

No, Brown je prvi stigao na "odredište". Za Crvene vragove je odigrao 361 utakmicu, a može se pohvaliti da je dvaput osvajao Ligu prvaka, FA kup i Liga kup, te čak pet puta Premiership. Popularnim Crnim mačkama Brown je ovoljetno sedmo pojačanje.

Putem službenih internetskih stranica Manchestera oglasio se i menadžer kluba Sir Alex Ferguson. Škot je kazao kako mu je žao zbog odlaska Browna, ali mu je zaželio svu sreću u Sunderlandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.