Sinoć je sve stalo na King Power stadionu kako bi igrač Leicestera iftario

Fofana ponovo u centru pažnje

Sinoć je sve stalo na King Power stadionu kako bi igrač Leicestera iftario

E. Čaušević

Fudbaleri Leicestera sinoć su na svom terenu nakon preokreta pobijedili Crystal Palace sa 2:1 u okviru 33. kola engleskog Premiershipa.

Leicester je uspio doći do važna tri boda u borbi za Ligu prvaka iako su gosti iz Londona pružili jako dobar otpor. Crystal Palace je poveo već u 12. minuti kada je gol postigao Zaha, ali Lisice su u drugom poluvremenu došle do preokreta.

Domaći su na 1:1 izjednačili nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu, a mrežu gostiju zatresao je Castagne. Pobjedu Leicesteru u samom finišu utakmice donio je Iheanacho golom za konačnih 2:1.

Međutim, sinoćnju utakmicu između Leicestera i Crystal Palacea obilježio je sjajan trenutak iz 34. minute kada je defanzivac domaćeg tima Wesley Fofana prekinuo post.

Poznato je da Fofana redovno posti mjesec ramazan, a i prije nekoliko dana bio je u centru pažnje kada je Brendan Rodgers priznao da ga je izveo iz igre kako bi mogao iftariti.

I pored toga što je ove sezone zaista itekako zgusnut raspored utakmica pojedini fudbaleri ne propuštaju zbog toga da poste mjesec ramazan, a Fofana je samo jedan od primjera.

Oglasi

Mnoge je oduševio detalj iz sinoćnje utakmice kada je utakmica prekinuta na nekoliko trenutaka kako bi Fofana mogao da iftari, odnosno samo je obilježio kraj posta jer se napio vode, te je pojeo energetsku čokoladicu kako bi morao odigrati utakmicu.

[twitter]https://twitter.com/ShanaFraser1/status/1386772697510785031[/twitter]

Također, mnoge je oduševio i potez golmana gostujućeg tima Guaite koji nije htio vratiti loptu u teren dok Fofana ne završi, a na tome mu se zahvalio i igrač Leicestera kada je završio s "kratkim iftarom".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj put Fofana nije izlazio iz igre i odigrao je svih 90 minuta jer Leicester nije imao tako veliku prednost kao u prošloj utakmici protiv WBA kada je umjesto njega na teren ušao Marc Albrighton.

"Mlad je igrač, a posti usred Ramazana, ali njegove partije su izvanredne. On je u subotu odigrao sjajan meč u polufinalu FA kupa, jučer također. Izveo sam ga iz igre jer sam znao da nije ništa jeo ni pio cijeli dan i želio sam da to učini na vrijeme", kazao je Rodgers nakon utakmice protiv WBA koju je Leicester dobio sa 3:0.

Top Komentari

Shik
Za svaku pohvalu.Bravo bravo
12 0
kurjak
Ovo se zove poštivanje drugog i drugačijeg, svaka čast golmane, do godine u kraljevskom klubu branio.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi