"Votka mi je postala najbolji prijatelj u Madridu"

"Votka mi je postala najbolji prijatelj u Madridu"

E. Škorić

Bivši nizozemski reprezentativac Wesley Sneijder priznao je u svojoj autobiografiji, koja će biti objavljena u petak u Nizozemskoj, da nije baš bio profesionalac dok je igrao za Real Madrid.

Sneijder je ponikao u Ajaxu, ali je 2007. godine prešao u Real Madrid. Tu se i nije proslavio, pa je otišao u Inter s kojim je osvojio trostruku krunu. Kasnije je još igrao za Galatasaray, Nicu i na koncu karijere za Al-Gharafu u Kataru.

"Bio sam mlad i volio sam uspjeh i biti u centru pažnje. Ali stvari su krenule po zlu. Nije bilo droge, ali alkohola... Navikao sam se živjeti kao zvijezda. Obožavani ste kao igrač Real Madrida, šetali smo ulicama i ljudima davali novac", rekao je Sneijder.

"Ostao sam sam nakon razvoda sa suprugom i vidio sam jako malo malu Jessey (kćerka). Boca votke postala mi je najbolji prijatelj. Budio sam se ujutro misleći da je sve u redu, da niko neće shvatiti šta radim i da niko neće primijetiti, ali to me koštalo da budem bolji".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prisjetio se dana kada je tek potpisao za Real Madrid.

"Mijatović, koji je bio sportski direktor, obavijestio me o transferu. Bio je s mojim agentom, izvadio komad papira iz džepa. Tamo je pisalo - tri miliona po sezoni. Ugovor na pet sezona. U Ajaxu sam zarađivao bruto milion. 'Uzmi ili ostavi' je rekao. Uzeli smo bez razmišljanja, a transfer je zavtvoren na 27 miliona eura", ispričao je Sneijder.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi