Vlasnik se ne javlja, navijači nervozni: Poznati klub sa dugom historijom tone u provaliju
FOTO: EPA

Kriza je evidentna

Vlasnik se ne javlja, navijači nervozni: Poznati klub sa dugom historijom tone u provaliju

H. Zilić
Teme:

Navijači su digli glas i upozoravaju na propast kultnog kluba na Ostrvu. Vlasnika nema, ekipa se bori koliko može, ali budućnost West Bromwich Albiona je upitna.

Popularni WBA je pri dnu Championshipa, napravili su seriju od četiri pobjede što im daje mogućnost da lakše dišu, ali proed rezultatskog, navijače više brine generalno stanje u klubu.

Ostrvski mediji prenose da se vlasnik kluba kineski biznnismen Lai Gouchuan ne javlja već duže vrijeme.

Da stvar bude čudnija, više od mjesec dana nije bio bio u posjeti klubu, a kamoli na jednoj utakmici.

Navijačima je to sve čudno i s pravom se brinu šta očekuje njihov klub u narednom periodu?

Klub je trenutno paralizovan. Finansijski su daleko od idealne situacije i sve sluti da bi se mogli boriti sa sudbinom kakvu je imao Derby Coutny koji se sada oporavlja u trećem ranug engleskog fudbala. Prije toga sličnu priču je imao i kultni Bolton.

Oglasi

WBA je bio redovan učesnik Premiershipa i jedan je od nasjtarijih klubova u Engleskoj.

Popularne "vrećice" osnovane su daleke 1878. godine.

WBA se smatra i za jedne od začetnika fudbala na ostrvu, a 1920. godine su bili prvaci Engleske.

U svojim vitrinama imaju i pet trofeja FA Cupa, posljednji je osvojen daleke 1968. godine.

Na kultnom stadionu The Hawthorns ne pušu vjetrovi optimizma i nade, navijači čak najavljuju i proteste ako ne dobju odgovore na neka pitanja.

Većinski vlasnik, pomenuti Lai je prilikom preuzimanja kluba najavio velike stvari, čak izlazak u Evropu i stabilni WBA, ali sve je otišlo u drugom smjeru.

Tim iz predgrađa Birminghama se bori za opstanak U Championshipu, igrači odlaze, finaNsijska situacija je nejasna, ima dosta upitnika i navijači se s pravom boje još goreg scenarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi