Amer Gojak na izlaznim vratima Dinama
Foto - EPA

Seli u Englesku?

Amer Gojak na izlaznim vratima Dinama

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak (25) mogao bi napustiti zagrebački Dinamo.

Kako navode Sportske novosti, 25-godišnji bh. fudbaler među prvima će napustiti redove Dinama, a karijeru bi mogao nastaviti u Engleskoj.

Ovaj list navodi kako Gojak na stolu ima dvije ponude iz Championshipa. Ime jednog tima nije poznato, a druga ekipa koja želi ovog veznjaka je West Bromwich Albion.

Navodno, WBA je spreman kupiti reprezentativca Bosne i Hercegovine. Traže veznjaka njegovih karakteristika i vidjet ćemo hoće li do transfera na kraju doći.

S druge strane neimenovani klub bi Gojaka želio dovesti na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora, ali takva opcija ne odgovara Modrima koji isključivo žele prodati bh. fudbalera.

Amer Gojak je član Dinama od 2015. godine. Jednu sezonu proveo je na posudbi u Torinu koji nije odlučio otkupiti njegov ugovor i vraćen je prošlog ljeta u Zagreb.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U proteklih šest sezona u dresu Dinama Gojak je odigrao 201 utakmicu i postigao je 19 pogodaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Amer đe god da ode daj Bože da će igrati! Već duže vrijeme shvata fudbal samo kao način da sebe i svoju familiju opskrbi lovom, a ne na način da u njemu uživa, vrati nešto klubu koji ga plaća a da ne kažem vrati nešto onima koji ga gledaju, dal na tribini ili pored malih ekrana.
2 0
King_Kenny
...nece ga niko,pa Torino za njega nije htio dati ni 1,5 miliona da otkupe ugovor...to je na danasnjem trzistu igraca smijesna cifra,neki igraci te pare zaradjuju za par dana...to dovoljno pokazuje o kakvom panju se radi...nema on sta traziti u Championshipu,to je liga koja je medju 7-8 najjacih iako je drugi rang...on je samo za Madjarske ili neke ekipice sa dna tabele u Turskoj.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi