West Ham u finišu izbjegao poraz od Brightona

Meč završen rezultatom 2:2

West Ham u finišu izbjegao poraz od Brightona

E. Čaušević

Fudbaleri West Hama remizirali su danas na svom terenu protiv Brightona (2:2) u meču 15. kola engleskog Premiershipa.

Na Olimpijskom stadionu u Londonu gledali smo zaista jako dobar meč i to pogotovo u drugom poluvremenu kada smo vidjeli tri gola.

Brighton je uspio da povede sa 1:0 u 44. minuti kada je mrežu Fabianskog uspio zatresti Maupay. West Ham je u drugom poluvremenu krenuo po izjednačenje i to se domaćem timu isplatilo.

West Ham je na 1:1 poravnao nakon sat vremena igre kada Johnson pogodio nakon asistencije Lanzinija. No, samo deset minuta kasnije novi šok za londonski klub.

Brighton je uspio da dođe do 2:1 kada je Dunk pogodio mrežu domaćih. Sudija je gledao VAR zbog mogućeg igranja rukom, ali na kraju je odlučeno da se ovaj gol gostiju prizna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, u finišu utakmice West Ham je nekako uspio da dođe do jednog boda. Junak domaćih bio je Soucek koji je u 82. minuti pogodio za 2:2 i tako spasio svoj tim novog poraza.

West Ham je trenutno deseti sa 22 boda, dok je Brighton na 16. poziciji sa devet bodova manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi