Dinamo i Oršić se pretplatili na londonske klubove, pobjeda u Engleskoj za evropsko proljeće

Modri izborili narednu fazu Evropske lige

Dinamo i Oršić se pretplatili na londonske klubove, pobjeda u Engleskoj za evropsko proljeće

Eldar Ganibegović

Dinamo Zagreb slavio je veliku pobjedu u Londonu.

U 6. kolu grupne faze Evropske lige Modri su s 0:1 savladali West Ham United na Olimpijskom stadionu u Londonu i tako izborili plasman u šesnaestinu finala Evropske lige.

Gol odluke je već u trećoj minuti postigao Mislav Oršić i to na fantastičan način. Njegov udarac iskosa završio je u "devedesetki" Areolinog gola, a francuskom golmanu preostalo je samo da izvadi loptu iz mreže. Gol pogledajte OVDJE.

Dinamo je do poluvremena mogao i povećati vodstvo. Ademi je u 33. minuti šutirao tik iznad prečke, a šest minuta kasnije iz izgledne pozicije promašuje i Ivanušec.

U 58. minuti ponovo šansa za Oršića, ali Areola izlazi kao pobjednik. Jedino veće uzbuđenje pred golom hrvatskog predstavnika vidjeli smo u 86. minuti kada Benrahma šutira iz slobodnjaka, ali Livaković sjajno brani.

Bh. reprezentativac Amer Gojak odigrao je svih 90 minuta za Dinamo, dok Luka Menalo nije ulazio u igru.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bečki Rapid je u Belgiji s 0:1 savladao Genk u ovoj grupi i tako izborio nastavak takmičenja u konferencijskoj ligi.

Konačno stanje u grupi H:

Pozicija Tim Broj bodova
1. West Ham 13
2. Dinamo Zagreb 10
3. Rapid Beč 6
4. Genk 5
Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Sa Jakirovićem do naslova!
3 16
Malmi_Suomi
I yebo vas Dinamo. Više stranih igrača nego pravih burgera. Ali ima šatro onih " velikih kravata iz hercegovine hahahaha" . Jadni ste i R Hrvatska i R Srbija kada imate skoro pola igrača IZ ili porijeklom iz Bosne ponosns i Hercegovine . Smijem se na glas
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi