West Ham dobio nevjerovatnu ponudu za Payeta

Kineski klubovi se ne šale

West Ham dobio nevjerovatnu ponudu za Payeta

Endin Čaušević

Nevjerovatna ponuda za Dimitri Payeta stigla je danas na adresu West Hama.

Naime, kineski klub Jiangsu Suning poslao je danas ponudu za francuskog fudbalera. Čelnici kineske ekipe spremni su West Hamu platiti čak 38 miliona funti za Payeta. To nije sve, Payet bi u novom klubu imao sedmičnu platu od 135,000 funti. 

Ovaj fudbaler u West Ham je stigao pred početak ove sezone iz Marseillea za nešto više od deset miliona funti. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 22 utakmice i postigao je šest golova. Sjajnim igrama privukao je pažnju mnogih engleskih, ali i kineskih klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, Francuz je demantovao navode engleskih medija da je od čelnika West Hama tražio da mu povećaju platu. Ovo je još jedan dokaz da kineski klubovi imaju namjeru da u što skorijem roku naprave revoluciju u fudbalu u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti