West Ham i Blackpool za ulazak u Premier ligu

Finale play-offa Championshipa

West Ham i Blackpool za ulazak u Premier ligu

Sutra će se na stadionu Wembley odigrati finalna utakmica play-offa Championshipa između West Hama i Blackpoola. Nakon tog duela saznati ćemo ime trećeg učesnika Premier lige iduće sezone.

Obje ekipe su odlučne te žele da se ekspresno vrate u Premiership.

 

Nakon prošlosezonskog ispadanja iz Premier lige, West Ham je ovu sezonu u Championshipu završio na trećem mjestu, a direktna promocija u najviši rang engleskog fudbala izmakla im je za samo 2 boda. Čekićari su ekipa koja je ove sezone imala samo osam poraza, najmanje u Championshipu. Također vrijedi istaknuti da su drugi u prvenstvu po broju postignutih golova, odmah iza Southamptona. U polufinalu play-offa su ukupnim rezultatom 5:0 savladali Cardiff City te su se plasirali u finale.

 

Sa druge strane Blackpool je u sezoni 2009/2010 već igrao u finalu play-offa te su uspjeli savladati Cardiff City rezultatom 3:2 i ući u Premiership iz koga su nakon samo jedne sezone ispali. Ove sezone u play offu su ukupnim rezutatom 3:2 uspjeli savladati Birmingham City te će u finalu play-offa igrati protiv West Hama.

 

Ova utakmica će biti 54 duel ove dvije ekipe. West Ham je nešto uspješniji te je slavio u 23 utakmice, dok je Blackpool bio bolji u 17 utakmica. Međutim ovo će biti prvi put da se ove dvije ekipe susreću u play-offu. Treba još istaći da je od posljednje pobjede Blackpoola nad West Hamom prošlo čak 41 godina. Zadnji put Blackpool je slavio u januaru 1971. godine rezulatom 4:0 u trećoj rundi FA kupa.

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uoči ove utakmice, treneri obje ekipe, Ian Holloway i Sam Allardyce su puni optimizma te su obje strane  najavile promociju.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.