Jurišaju ka Ligi prvaka: West Ham na krilima Lingarda srušio i Leicester

Igraju odlično ove sezone

Jurišaju ka Ligi prvaka: West Ham na krilima Lingarda srušio i Leicester

E. Čaušević

West Ham je danas na svom terenu pobijedio Leicester sa 3:2 u derbiju za Ligu prvaka u okviru 31. kola Premiershipa.

Londonski klub ove sezone je najprijatnije iznenađenje u Engleskoj, te su nastavili da se bore za mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka.

West Ham je do prednosti stigoa u 29. minuti kada je Lingard postigao sjajan pogodak s vrha kaznenog prostora.

Lingard igra kao preporođen od dolaska ove zime iz Manchester Uniteda, te je zabio gol u četiri vezane utakmice. Ovaj fudbaler u centru pažnje ponovo je bio u 44. minuti kada je povisio na 2:0.

Pitanje pobjednika domaći su riješili početkom drugog poluvremena. Souček je asistirao, a ovaj put strijelac je bio Bowen koji je tako pogodio za 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester je u 70. minuti smanjio na 3:1 golom Iheanacha, a isti igrač pogodio je za 3:2 u sudijskoj nadoknadi, no već je bilo kasno da Leicester pokuša doći do poravnanja.

West Ham je sada četvrtdi sa 55 bodova i ima samo bod manje od trećeplasiranog Leicestera. Za Ligu prvaka se još bore Chelsea (54), Liverpool (52) i Tottenham (49).

Top Komentari

ratip irats
Bravo za čekicare...
3 1
Robijasi_It
A staje sa Liverpoola oni ce kroz odbranu lige prvaka da se plasiraju ko i Mourinho
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi