West Ham savladao City i obradovao navijače, ali i Mourinha

City ostao na -5 u odnosu na Chelsea

West Ham savladao City i obradovao navijače, ali i Mourinha

Fudbaleri Manchester Cityja poraženi su na nezgodnom gostovanju u Londonu gdje je uspješnija bila domaća ekipa West Hama. Rezultat je na kraju glasio 2:1 za Čekićare.

 Iako je Manchester City kao favorit ušao u ovaj susret, utakmicu bolje otvara domaći tim. Prvo je Ener Valencia propustio dobru priliku za svoj tim u 19. minuti, ali je samo dva minuta kasnije isti igrač upisao asistenciju za svog napadača kojem je preostao najlakši dio posla. West Ham je tako u 21. minuti stigao u vodstvo od 1:0 što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, City kreće ofanzivnije ka golu domaćih u potrazi za izjednačenjem. Redale su se šanse Aguera i Yaye Tourea, ali rezultat se nije mijenjao. Kada se očekivalo izjednačenje, West Ham je uduplao prednost. Učinio je to Diafra Sakho u 75. minuti. City se brzo vratio u meč budući da je David Silva dva minuta kasnije postigao prelijep i efektan gol za smanjenje prednosti domaćih. Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je West Ham proslavio veliku pobjedu.

U sastavu Građana našao se i naš Edin Džeko koji je počeo utakmicu u tandemu sa Aguerom, ali je za razliku od Argentinca završio prije isteka 90 minuta. Pellegrini je neuvjerljivog Džeku odlučio zamijeniti Jovetićem u 59. minuti, ali se ni Crnogorac nije bolje snašao pa će oba igrača pričekati za nove golove u dresu Cityja.

Ovim rezultatom jako zadovoljan može biti i Jose Mourinho, koji sa chelseajem sutra gostuje na Old Traffordu. Kiks Cityja rasteretio je Plavce, koji bi čak i u slučaju poraza ostali na respektabilnom odstojanju od svog najvećeg konkurenta za naslov u Engleskoj.

West Ham igra odličnu sezonu i tim trenera Allardycea sada zauzima visoko četvrto mjesto na tabeli sa samo jednim bodom manje u odnosu na današnjeg suparnika.

Premiership, 9. kolo

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - Manchester City 2:1 (Amalfitano 21', Sakho 75' - Silva 77')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.