Westerhof: Bili smo blizu dovođenja Messija 2005. godine

Kako je propao prelazak Messija u holandski klub

Westerhof: Bili smo blizu dovođenja Messija 2005. godine

Nekadašnji predsjednik PSV-a, Rob Westerhof je otkrio kako je njegov klub u ljeto 2005. godine bio blizu dovođenja Lionela Messija.

Argentinac je sezonu ranije debitovao za Barcelonu, ali nije imao španski pasoš te je  katalonski klub morao da potraži neko riješenje budući da su u timu smjela biti samo tri igrača koji dolaze izvan zemalja Evropske unije.

 

"Govorim o proljeću 2005. godine. Imao sam veoma dobar odnos sa predsjednikom Barcelone, Joanom Laportom i on mi je prišao na sastanku G14. Rekao mi je da imaju uspješnog mladog igrača po imenu Messi, te da ga žele poslati  na posudbu kod nas budući da po pravilima u Španiji nije mogao igrati za njih. PSV je imao jako dobru reputaciju u to vrijeme. Guus Hiddink je bio naš trener, osvojili smo ligu i došli smo do polufinala Lige prvaka", rekao je Westerhof.

 

Ipak, do ovakvog raspleta nije došlo, a Messi je uskoro postao jedan od glavnih igrača Barcelone.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

"Razgovarali smo i svi u klubu su bili za ovaj prelazak. Znali smo da je odličan igrač i za nas nije bilo problema. Ipak, kada smo htjeli da ga dovedemo, Laporta me je nazvao. Rekao mi je da je struka bila protiv transfera. Imao sam osjećaj da Rijkaard i Ten Cate ne žele da on ode u Holandiju. Laporta i Txiki Begiristain su mislili da bi PSV bio dobar izbor, ali njihva struka nije podržala ovu ideju", kazao je nekadašnji predsjednik holandskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.