Westerlo Adnana Mravca u igri za Evropu

Pao Cercle Brugge

Westerlo Adnana Mravca u igri za Evropu

Westerlo je večeras u drugoj utakkmici finala play-offa II za Evropsku ligu odigrao neriješeno (2:2) sa Cercle Bruggeom. Taj rezultat ostavlja tim našeg Adnana Mravca u igri za plasman u Evropsku ligu.

Daniel Chavez, peruanski napadač, u 33. minuti doveo je Westerlo u vodstvo na stadionu Jan Breydel. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom gostiju, a u drugom desio se preokret.

Kristof D'haene prvo je izjednačio na 1:1 u 58. minuti, da bi devet minuta kasnije Oleg Iachtchouk, iskusni ukrajinski napadač, u potpunosti preokrenuo rezultat u korist Cercle Bruggea.

Ipak, domaći nisu uspjeli doći do pobjede. Za to se pobrinuo Lens Annab u posljednjim trenucima utakmice. Westerlou je remi bio dovoljan da odigra utakmicu protiv četvrtoplasirane ekipe iz play-offa I (po svemu sudeći protiv Club Bruggea) za plasman u Evropsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.