Westerlo iznenadio Anderlecht

Belgijanska Pro liga

Westerlo iznenadio Anderlecht

Edmir Škorić

Domaćim pobjedama Genta i Westerloa danas je kompletirano 27. kolo belgijanske Pro lige.

Najprije je danas Gent na svom stadionu slavio ubjedljivu pobjedu nad Standardom (4:1). Soumahoro je u osmoj minuti doveo domaće u vodstvo, ali nedugo nakon toga Leye je gostima donio izjednačenje. Šest minuta kasnije, tačnije u 21. minuti, El Ghanassy pogađa za novo vodstvo Genta.

Thijs je do kraja poluvremena povisio na 3:1, a pobjedu Gentu ovjerio Kanu autogom u 79. minuti. U drugoj utakmici Westerlo je iznenadio Anderlecht.

Jakovenko je u 60. minuti pogodio sa bijele tačke, da bi Dekelver u 77. riješio sve dileme oko pobjednika. Anderlecht je imao priliku da ode na tri boda Genku, no ovako ostaje na diobi prvog mjesta sa po 60 bodova.

Westerlo, za kojeg je svih 90 minuta igrao i naš reprezentativac Adnan Mravac, pobjedom se domogao devete pozicije i nakon 27 kola ima 34 boda.

Pro liga, 27. kolo:

Gent - Standard 4:1 (Soumahoro 8, El Ghanassy 21, Thijs 45, Kanu 79 - ag/ Leye 15)
Westerlo - Anderlecht 2:0 (Jakovenko 60 - penal, Dekelver 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.