White Hart Lane se postepeno ruši, niče novi stadion

Spursi prave novi dom

White Hart Lane se postepeno ruši, niče novi stadion

Tottenham će još samo sljedeću sezonu igrati na svom White Hart Laneu, ali sa smanjenim kapacitetima.

Vijeće okruga Haringey u sjevernom Londonu je nešto ranije odobrilo projekt novog stadiona Tottenhama vrijednog 400 miliona funti. Na starom White Hart Laneu, koji je dom Spursa od 1899. godine, igrat će se još sljedeća sezona nakon čega će Tottenham od sezone 2018/2019. igrati na novom stadionu. 

Mjesec dana prije početka sezone na White Hart Laneu su uglovi sjeverne i istočne tribine već srušeni, a interesantno je da će novi veliki stadion biti u neposrednoj blizini mjesta na kojem je Tottenham ranije veselio navijače.

Novi stadion će primati 60 hiljada gledatelja i deset godina će se dijeliti s NFL-om koji sljedećih godina namjerava u London dovesti veliki broj utakmica američkog fudbala koji je inače popularan engleskoj metropoli. 

Cijeli kompleks bi, dakako, trebao biti začinjen s popratnom infrastrukturom: klupskim muzejom, restoranima, prodavnicama i slično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti