Wigan i Kuban remizirali, važna pobjeda Maribora

Evropska liga, grupa D

Wigan i Kuban remizirali, važna pobjeda Maribora

Edmir Škorić
Teme:

Maribor je upisao važna tri boda u gostima kod Waregema u utakmici trećeg kola Evropske lige u grupi D.

Mariborčani su u prva dva kola poraženi od Rubina i Wigana, no u Belgiji su ostvarili sigurnu pobjedu nad Waregemom.

No, nije dobro počelo po slovenskog prvaka, jer je Davy De Fauw u 12. minuti pogodio za 1:0. Maribor je u 21. minuti došao do izjednačenja, a strijelac je bio Matić Crnić. 

Aleš Mertelj je sjajnim golom u 34. minuti donio prvo vodstvo gostima, kojima je tri boda ovjerio Dejan Mezga golom u 49. minuti. Mariboru nije odmoglo ni isključenje Martina Mileca u 57. minuti.

U drugom susretu, nešto atraktivnijem, ali ne efikasnijem, Wigan i Rubin su odigrali 1:1. Engleski drugoligaš (član Championshipa) uspio je izjednačiti u 40. minuti golom Nicka Powella, a Rusi su vodili od 15. minute, kada je Aleksandar Prudnikov pogodio za 0:1.

Rubin je na prvom mjestu sa 7 bodova, dva manje ima Wigan, Maribor ima tri, a samo jedan bod sakupio je sastav Waregema. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa D, 3. kolo:
Wigan - Rubin 1:1 (Powell 40/ Prudnikov 15)
Waregem - Maribor 1:3 (De Fauw 12/ Crnić 21, Mertelj 34, Mezga 49)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.