Wigan preko Cardiffa do četvrtfinala FA Kupa

FA Kup

Wigan preko Cardiffa do četvrtfinala FA Kupa

Midhat Šljivak

Ekipa Wigana savladala je danas kao gost Cardiff s 2:1, te je na taj način ostvarila plasman u četvrtfinale FA Kupa.

Nakon boljeg otvaranja utakmice, gosti iz Wigana su u 18. minuti stigli do vodstva. Jordi Gomez je sjajno uposlio Chrisa McCanna, koji je bez problema pogodio za prednost svog tima od 1:0. 

Samo devet minuta trajalo je vodstvo Wigana. Igrala se 27. minuta kada je Fraizer Campbell pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1. Golman gostuju Ali Al-Habsi, nije mogao puno kod ovog gola, koji je Campbellu treći u FA Kupu.

Na poluvrijeme je Wigan ipak otišao s prednošću. Watson je sjajno pogodio za prednost svog tima od 2:1 na poluvremenu ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom poluvremenu mnogo slabija igra na obje strane. Tek po neki pokušaj je upućen, pa je na kraju Wigan uspio da sačuva prednost i da prođe u četvrtfinale FA Kupa, gdje brane trofej od prošle sezone.


Goal McCann - Cardiff City 0-1 Wigan - 15-02... by allgoal-football
Goal Campbell - Cardiff City 1-1 Wigan - 15-02... by allgoal-football
Goal Watson - Cardiff City 1-2 Wigan - 15-02... by allgoal-football

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.