Igrač zbog kojeg je "protjeran" Džeko je dotakao dno!

Niko ga ne želi

Igrač zbog kojeg je "protjeran" Džeko je dotakao dno!

Admin Čaušević

Edin Džeko je bez dileme jedan od najboljih napadača svoje generacije, a mnogi su složni da je jako podcijenjen te da u nekim klubovima nije imao poštovanje kakvo zaslužuje. 

Svijet je Džeku upoznao u Wolfsburgu, a popularni Dijamant je svjetsku slavu doživio igrajući za Manchester City gdje je igrao od januara 2011. do ljeta 2015. godine kada odlazi u Romu.

Iako je bio uvijek zahvalan i postizao jako važne golove, dojam je da su se Građani olako odrekli bh. napadača i to zbog čovjeka koji nikada nije bio Džekin nivo.

Naime, nekoliko mjeseci prije odlaska Građani su doveli Wilfrieda Bonyja iz Swanseaja za ogromnih 32.3 miliona i tadašnji trener Manuel Pellegrini je dao prednost napadaču iz Obale Slonovače.

Edin Dzeko, Wilfred Bony - Edin Dzeko Wilfred Bony Photos - Zimbio

Džeko nije imao izbora nego da napusti Etihad i zaputi se na Apenine gdje sa dosta uspjeha igra već dugi niz godina. Prvo u dresu Rome, a sada u dresu Intera.

Oglasi

S druge strane, iako mlađi tri godine Bony je već sad na samom dnu jer jednostanvno ne postoji klub koji ga želi dovesti u svoje redove.

Posljednji angažman imao je u NEC Nijmegenu, ali je za nizozemski klub odigrao svega 15 minuta i otpušten je na kraju sezone.

City je na ljeto 2017. godine vratio Bonyja u Swansea za 13 miliona, poslije čega su uslijedile avanture u Al Ittihadu i NEC Nijmegenu. U međuvremenu bi i po nekoliko mjeseci bio bez kluba.

Bivši reprezentativac Obale Slonovače je prije tri godine brusio formu sa niželigašem Newportom, a interesantno da je isto uradio i ovog ljeta.

Međutim, iako je zadužio klupsku opremu te je jedno vrijeme trenirao sa ekipom u engleskom niželigašu nisu zainteresovani za njegov angažman.

Sada sa 33 godine i sam Bony ne zna šta da radi. Nedavno se otvoreno ponudio svom prvom evropskom klubu, Sparti iz Praga.

"Još pratim Spartu, moj san je da odigram još jednom u tom klubu prije kraja karijere. To želim iz dna mog srca", kazao je Bony za češke medije početkom septembra.

Top Komentari

plemic
đeko je dohvati dno, poigravaju se sa njim menađeri. da mu nije vice ni u repki ne bi igrao.
0 4
Zoilomas
Veci je fudbalski idiot Pellegrini od Koemana
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti