Malo mu 150.000 eura sedmično u Evropi: Posljednje Fergusonovo pojačanje ide kod Ronalda radi novca

Stiže i konkurencija Georgini

Malo mu 150.000 eura sedmično u Evropi: Posljednje Fergusonovo pojačanje ide kod Ronalda radi novca

Admin Čaušević

Al Nassr je bio krajnje ozbiljan s najavom da Cristiano Ronaldo nije posljednje zvučno pojačanje iz Evrope. Klub iz Saudijske Arabije već priprema teren za novi zvučni transfer i to iz engleskog Premiershipa. 

Otkako je potpisao Ronaldo Al Nassr se dovodi u vezu sa dovođenjem niza igrača koji su obilježili jednu eru u Evropi. Na listi su između ostalih Sergio Busquets i Sergio Ramos.

Ipak, ako je vjerovati vijestima iz Engleske jedan od najboljih krilnih igrača Premiershipa bi trebao biti prvi koji će se priključiti Ronaldu.

Daily Mail izvještava da je Wilfried Zaha na putu da donese konačnu odluku i pristane na transfer u Saudijsku Arabiju, a glavni razlog je svakako novac.

Zahi ugovor sa Crystal Paleceom ističe na kraju sezone. I pored interesa Arsenala i Milana čini se da je prva opcija Al Nassr.

Oglasi

Palace je u novembru Zahi nudio luksuzni ugovor od 150.000 eura sedmično što bi bila rekordna plata za taj klub, ali je reprezentativac Obale Slonovače odbio.

Prvi put je Palace napustio 2013. godine kada je postao posljednje pojačanja Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu, ali se na Old Traffordu nije naigrao.

Prošle sezone je bio odličan sa 15 golova na 37 utakmica Premiershipa, dok je i u ovoj takmičarskoj godini igrao sjajno sve do povrede zbog koje ga nema neko vrijeme na terenu.

S eventulanim transferom Ronaldo će dobiti sjajnog saigrača, dok će Georgini Rodriguez stići opasna konkurencija u vidu Zahine supruge Paige Bannister.

U Al Nassru kao i ostalim klubovima iz Saudijske Arabije su odlučni da u narednim godinama dovedu što je moguće više zvijezda. Jedini način na koji ih mogu privući je novac.

Saudijci su ubijeđeni da će dobiti organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine i čine sve da popularnost fudbala dignu na nivo više kako bi stekli povjerenje ostalih članica FIFA i dobili glasove prilikom izbora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti