Willian pobjegao iz Brazila zbog prijetnji smrću, a sada potpisuje za klub iz Premiershipa

Vratio se u Englesku

Willian pobjegao iz Brazila zbog prijetnji smrću, a sada potpisuje za klub iz Premiershipa

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Willian napustio je Corinthians nakon što je dobio prijetnje smrću od navijača ovog kluba.

Corinthians je ispao u Copa Libertadoresu od velikog rivala Flamenga što je itekako zasmetalo navijačima koji su odlučili da se na svoj način obračunaju s igračima.

Mnogi igračima među kojima je i Willan dobili su prijetnje smrću što je nekadašnjem fudbaleru Chelseaja i Arsenala itekako zasmetalo.

Willian je čelnicima kluba saopštio da raskida ugovor i napušta klub, te je poručio da više nikada u svojoj karijeri neće nastupati za neki klub iz Brazila.

Čelnici Corinthiansa su mu izašli u susret i raskinuli su ugovor jer razumiju da je zabrinut za sigurnost svoje porodice nakon poruka koje je dobio. Iako je neočekivano ostao bez kluba čini se da će Willian ekspresno pronaći novi angažman.

Engleski mediji pišu danas da će se ovaj fudbaler gotovo sigurno vratiti u Premiership, te se nalazi pred potpisom za Fulham s kojim se povezivao i prije nekoliko mjeseci.

Oglasi

The Athletic objavio je danas da je Willan dogovorio sve s Fulhamom i da je danas trebao da se pojavi u trening centru londonskog kluba kako bi prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Očekuje se da će ovaj 34-godišnjak s Fulhamom potpisati dvogodišnji ugovor i sigurno je da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Willian je već ostavio veliki trag u Premiershipu jer je sedam godina igrao za Chelsea, a jednu sezonu proveo je i u Arsenalu gdje se nije previše proslavio.

Za Corinthians je upisao 36 nastupa u svim takmičenjima, te je uspio zabiti jedan pogodak i upisati četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi