Williamsu i Banvitu meč lopta

Nekadašnji centar Bosne briljantan

Williamsu i Banvitu meč lopta

Jedina nepoznanica kada je u pitanju onaj zadnji učesnik polufinala play-offa Turske košarkaške TBL-Lige jeste ona između Olin Edirnea i Banvita.

Ove dvije ekipe će danas odigrati svoju četvrtu po redu utakmicu, a nakon susreta ćemo možda znati koja će ekipa u polufinalu igrati protiv Galatasaraya.

Trenutni rezultat u ovoj seriji je 2:1 za Banvit (igra se serija na tri pobjede), a interesantno je to da u ovom timu igra nekadašnji centar Bosne Lance Williams. On je bio najbolji košarkaš u utakmici br.3 u kojoj je Banvit na gostovanju kod Olina slavio rezultatom 62:68. Lance Williams je u toj utakmici za 28 minuta provedenih u igri ubacio 23 poena te dodao pet skokova.

Ovakvom partijom Williams je na najbolji mogući način pomogao Banvitu da u današnjoj utakmici imaju meč loptu i to na svom parketu. Učesnici jednog polufinala TBL--Lige su Ulker i Efes Pilsen, dok Galatasaray čeka protivnika a to bi mogao biti upravo Banvit sa Lanceom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.