Wilmots kritikovao Italijane: Oni ne igraju pravi fudbal
Foto: EPA

Belgijski selektor razočaran

Wilmots kritikovao Italijane: Oni ne igraju pravi fudbal

Selektor Belgije Marc Wilmots kritikovao je način na koji je igrala Italija, koja je sinoć u Lyonu slavila sa 2:0 u velikom derbiju grupe E.

Prema riječima Wilmotsa, Italija "nije igrala pravi fudbal", već se samo fokusirala na kontranapade.

"Ovaj poraz je veliko razočarenje za sve nas. U prvih pola sata nismo dozvolili protivniku da napravili bilo kakvu šansu, a mi smo povremeno dolazili u dobre situacije. Koštala nas je jedna greška i Italija je povela. Za prvi gol krivci su Ciman i Alderweireld, čija komunikacija nije bila dobra", rekao je Wilmots, te nastavio:

"I kasnije smo imali nekoliko odličnih prilika, ali nismo ih koristili i na kraju smo poraženi. Italija nije igrala pravi fudbal, samo se branila i napadala preko kontri".

"Moramo zaboraviti na ovaj neugodni poraz i nastaviti dalje. Slijede nam dvije utakmice u grupi E, koje su veoma važne za nas", zaključio je belgijski selektor.

Podsjetimo, u pobjedi Italije nad Belgijom pogađali su Emanuele Giaccherini i Graziano Pelle. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi