Počinje još jedno ludo fudbalsko ljeto: Jedan od najboljih golmana sve dogovorio, seli kod Ronalda

Transfer će uskoro biti potvrđen

Počinje još jedno ludo fudbalsko ljeto: Jedan od najboljih golmana sve dogovorio, seli kod Ronalda

Edmir Škorić

Svjedoci smo brojnih velikih transfera u proteklih godinu dana iz Evrope u Saudijsku Arabiju. Čini se da nas to očekuje i ovog ljeta, a Al Nassr za koji igra Cristiano Ronaldo već je postigao dogovor o dovođenju novog golmana.

Odavno je arapski novac promijenio svijet fudbala. To se najviše moglo vidjeti u usponu Manchester Ciyja, PSG-a, a i Newcastle ide tim pravcem. Osim toga, arapsko prvenstvo postalo je raj na zemlji za brojne fudbalske zvijezde.

Cristiano Ronaldo je još krajem 2022. prešao u Al-Nassr, potom su mu se pridružili Sadio Mane, Marcelo Brozović, Alex Telles, Otavio, Seko Fofana, Aymeric Laporte....

Na golu ovog bogatog tima je iskusni David Ospina, no 35-godišnji Kolumbijac očigledno napušta Arabiju, dok je Al-Nassr već dogovorio dolazak novog golmana.

Prema pisanju The Athletica, Al-Nassr je postigao načelni dogovor o dvogodišnjem ugovoru sa reprezentativcem Poljske Wojciechom Szczesnyjem, a koji će zaraditi oko 19 miliona eura za jednu sezonu.

Sada se čeka da Al-Nassr dogovori visinu odštete sa Juventusom i očekuje se da već naredne sedmice Poljak bude zvanično objavljen kao novi član Al-Nassra.

Szczesnyjev ugovor s Juventusom ističe u junu 2025., pa bi zbog toga Stara dama mogla prodati 34-godišnjaka koji je upisao 252 nastupa za Staru damu, otkako je 2017. godine došao iz Arsenala. Sa klubom je osvojio osam trofeja, od čega tri naslova u Seriji A.

Još kao 16-godišnjak je došao izu Legije Varšave 2006. godine u Arsenal i za prvi tim iz sjevernog Londona upisao 181 nastup i osvojio dva puta FA kup. Isto tako je bio posuđen Brentfordu u League One gdje je odigrao 28 mečeva, a za Romu je kao posuđen između 2015. i 2017. upisao 81 nastup.

Al-Nassr je ostao bez titule u prošloj sezoni u kojoj je Ronaldo briljirao, a u novoj sezoni cilj je biti na tronu i stoga kreću sa dovođenjem novih zvijezda sa prostora Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi