Unitedu upala kašika u med - Dobili su nestvarnu ponudu za Casemira
Brazilac na izlaznim vratima Old Trafforda (Foto: EPA)

Brazilac odlazi?

Unitedu upala kašika u med - Dobili su nestvarnu ponudu za Casemira

Midhat Šljivak

Brazilski veznjak Casemiro (32) mogao bi ovog ljeta napustiti Manchester United. On je jedan od fudbalera koji su na transfer listi, a Crvenim đavolima je u ovom slučaju upala kašika u med jer su dobili nestvarnu ponudu za Brazilca.

Casemiro će nakon dvije godine vjerovatno napustiti Manchester United. Brazilski veznjak nalazi se među fudbalerima koji su na transfer listi, ali na Old Traffordu se nisu nadali da uopšte mogu vratiti uloženi novac.

Ipak, cifra koju bi mogli inkasirati za njegove usluge je zaista impresivna. Saudijski Al Nassr spreman je izdvojiti između 90 i 100 miliona eura za papire 32-godišnjeg veznjaka. To je ponuda kakvu u Unitedu jednostavno ne mogu odbiti.

Casemiro je prije dvije godine Real Madridu plaćen čak 70 miliona eura. Niko nije ni slutio da bi relativno brzo mogao biti prodat za još veći iznos, posebno zbog činjenice da na Teatru snova nije pokazao previše.

Nema dileme da će Manchester United objeručke prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije. Brazilac je Al Nassru glavna meta za ljetni prijelazni rok i vidjet ćemo hoće li se transfer ostvariti.

Iskusni Brazilac se nije proslavio u prethodne dvije sezone na Old Traffordu. Istina, imao je utakmica u kojima je odigrao fenomenalno, no kao i većina ekipe s Teatra snova više je bilo sivih i tmurnih dana.

Oglasi

Ukupno je Casemiro dres Crvenih đavola oblačio 83 puta i ima učinak od 12 golova i devet asistencija.

Podsjetimo, prije dolaska u Englesku Casemiro je sedam godina bio uzdanica veznog reda Real Madrida. Činio je sjajni trio s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom i osvojio je brojne trofeje.

Karijeru je ovaj vezni fudbaler počeo u Sao Paulu. U Real je stigao 2013. godine, no potom je otišao na posudbu u Porto, gdje je stekao neophodno evropsko iskustvo.

Postao je potom jedan od najboljih defanzivnih veznjaka svijeta. Igrao je zaista odličan fudbal, no odlučio je napustiti Real Madrid i isprobati se u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju njegov boravak na Ostrvu nije prošao suviše zapaženo i od naredne sezone bi on milione mogao zarađivati u Saudijskoj Arabiji.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi