Wolfsburg Džeki nudi novi ugovor
Džeko je ovog proljeća postigao sedam prvenstvenih i dva gola u Kupu

Iako saradnja traje do 2011. godine

Wolfsburg Džeki nudi novi ugovor

Odlična izdanja Edina Džeke, našeg fudbalskog reprezentativca, koji hara u Njemačkoj, primorali su čelnike Wolfsburga da već sada razmišljaju o produženju saradnje sa bh. topnikom kojeg ugovor sa „vukovima“ veže do ljeta 2011. godine.

Prema pisanju njemačkih medija, Wolfsburg će u narednih nekoliko dana Džeki ponuditi novi ugovor koji će finansijski biti mnogo povoljniji od ovog aktuelnog. U vučijem gradu su svjesni kvaliteta našeg reprezentativca i žele da navijači i dalje uživaju u njegovim izdanjima u zelenom dresu, te će mu ponuditi mnogo bolje uslove. No, finansijski detalji nove ponude nisu objavljeni...

Prodaju samo za „nemoralnu“ ponudu

Iz Wolfsburga su saopštili da razmišljaju i o varijanti da Džeki daju „izlazne papire“, ali pod uslovom da u klub stigne „nemoralna“ finansijska ponuda nekog od evropskih velikana. Podsjetimo, za Džeku su već interes iskazali veliki evropski klubovi, među kojima sa Milan i Arsenal, a pratili su ga i izviđači Chelsea, Manchester Uniteda, Blackrburna, Portsmoutha...  

U dresu Wolfsburga postigao 22 gola

Džeko je naprosto eksplodirao ovog proljeća. U šest kola Bundeslige postigao je sedam pogodaka, a dva gola pridodao je i u Kupu Njemačke. Statistički, naš topnik je jedan u vrhu najkorisnijih igrača njemačke elite, jer osim 12 pogodaka u ovoj sezoni upisao je i osam asistencija i na listi najkorisnijih igrača zauzima treće mjesto, iza Vedada Ibiševića (Hoffenheim, 25 bodova, 18 golova i sedam asistencija) i Patricka Helmesa (Bayer Leverkusen, 21, 17, 4).

Ukupno, u ovoj sezoni Džeko je u dresu Wolfsburga zabio 22 gola (12 u Bundesligi, 6 u Kupu Njemačke i 4 u Kupu UEFA).

Za titulu dva miliona eura
Klupski čelnici Wolfsburga odlučili su da svojim igračima isplete premiju u iznosu od dva miliona eura, ukoliko osvoje Bundesligu! I Felix Magath, trener „vukova“ bio bi bogato nagrađen ako svoje izabranike odvede do samog vrha. Njemu bi pripala nagrada od 500. 000 eura.
Wolfsburg je nanizao pet uzastopnih pobjeda i trenutno je na diobi drugog mjesta sa četiri boda zaostatka iza lidera Herthe.
  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti