Wolfsburg golčinom Arnolda u 91. minuti srušio lidera na tabeli

Četvrti poraz u sezoni za M'gladbach

Wolfsburg golčinom Arnolda u 91. minuti srušio lidera na tabeli

S. Pašalić

Wolfsburg je meču 15. kola Bundeslige ugostio na svom terenu Borussiju M'gladbach i slavio sa 2:1.

Domaći su imali težak zadatak protiv vodećeg tima lige, ali su već u 13. minuti stigli do vodstva kada je Schlager pogodio za 1:0.

Ipak, slavlje domaćih navijača nije trajalo dugo s obzirom da je dvije minute kasnije Embolo postigao gol za 1:1.

U drugom poluvremenu je Wolfsburg bio puno bolji tim na terenu, a to mu se isplatilo u 91. minuti kada je Maximilian Arnold majstorski pogodio iz voleja za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburg je tako nakon dva poraza upisao pobjedu i sada ima 23 boda i nalazi se na 8. mjestu, dok je M'gladbach sada pao na drugo mjesto sa 31 bodom s obzirom da je Leipzig upisao novu pobjedu i skočio na vrh tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi