Wolfsburg počeo pregovore sa Džekom
Džeko sa Grafiteom i Misimovićem čini najbolji tri Bundeslige

Ostaje li naš dijamant u vučijem gradu

Wolfsburg počeo pregovore sa Džekom

Irfan Redžepagić, menadžer našeg nogometnog reprezentativca Edina Džeke počeo je pregovore sa Volfsburgom oko eventualnog produženja ugovora 23-godišnjeg napadača, piše San.

Džeko je posljednjih mjesec dana u žiži interesovanja velikih evropskih klubova, koji ga žele vidjeti u svojim redovima. Međutim, Džeko ima ugovor s Wolfsburgom do 2011. godine, a kako stvari stoje klub ga neće pustiti na kraju ove sezone, budući da imaju velike planove ukoliko se plasiraju u Ligu prvaka ili Kup UEFA.

Redžepagić je Džekin menadžer već skoro pet godina. Realizirao je transfere iz Željezničara u Teplice, a onda i u Wolfsburg.

„Veliki je interes za Edina i to ne moram ponavljati. Međutim, neki klubovi su jako zagrizli da ga dovedu, drugi se opet pominju u tom kontekstu, ali nisu baš toliko zainteresirani. Ne želim govoriti o imenima klubova, ali neki koji su najozbiljnije krenuli u akciju za Edina Džeku, nisu toliko medijski eksponirani u cijeloj priči“, izjavio je Redžepagić za San i dodao:

„Došao sam u Wolfsburg da vidim kako razmišljaju u klubu. Da li bi uopće pustili Edina i ako ne bi, možemo li početi razgovarati o novom ugovoru.“

Redžepagić je svjestan da se Wolfsburg neće tako lako odreći svog najboljeg igrača ove sezone.

„Džeko uživa velike simpatije Felixa Magatha, prvog trenera i osobe koja uživa veliki ugled u klubu. Magath je engleski tip trenera, dakle on je u isto vrijeme i menadžer kluba. On je doveo Edina, puno je radio i dan danas radi s njim. Sasvim je sigurno da ga neće tek tako pustiti. Mislim da su šanse 50-50 da Džeko napusti klub“, ističe Redžepagić.

Naš reprezentativac koji ove sezone igra u fantastičnoj formi, postigao je 16 golova u Bundesligi, a u kvalifikacijama za SP, u evropskoj zoni prvi je strijelac sa sedam postignutih golova u dresu reprezentacije.

Džeko: Svejedno mi jeNaš dijamant nije opterećen time da li će otići iz Wolfsburga ili ne.
„Meni je ovdje sasvim lijepo. Igram dobro, trener je odličan, kao i saigrači. Ove sezone smo na dobro putu da napravimo podvig. Borimo se za titulu prvaka Njemačke i zaista se ne opterećujem odlaskom. Meni svakako imponuje to što me traže veliki evropski klubovi, ali je i Volfsburg odličan klub za mene“, Džekine su riječi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.