Wolfsburg ponudio Džeki novi ugovor
Edin Džeko

Wolfsburg ponudio Džeki novi ugovor

Na sinoć održanom sastanku u blizini Hambruga trener prvaka Njemačke Wolfsburga Armin Veh ponudio je produženje ugovora reprezentativcu BiH Edinu Džeki.

Edin Džeko praktično je nezamijenjiv igrač u redovima prvaka Bundeslige, pa zato i ne čudi uporno odbijanje ponuda Milana, te nuđenje novog, bogatijeg ugovora.

Wolfsburg je Džeki ponudio ugovor do 2013. godine, uz drastično povećanje godišnje plate na tri miliona eura. To je tri puta više od onoga što reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno zarađuje. Druga varijanta kaže da Džeko potpiše ugovor do 2012, uz nešto veća primanja.

„Imamo velike planove u narednoj sezoni i Džeko je dio tih planova. Potreban nam je“ rekao je trener Vukova Armin Veh.

Ipak, konačan dogovor još uvijek nije postignut, s obzirom da Džeko nije ni prihvatio, ali ni odbio ponuđeno, tako da je njegov (ne)odlazak prolongiran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.