Wolfsburg popušta, Džeko odlazi
Uskoro rastanak: Edin Džeko i Zvjezdan Misimović u dresu Wolfsburga

Vjerovatni scenarij danas početih pregovora

Wolfsburg popušta, Džeko odlazi

Danas su u Wolfsburgu zakazani pregovori između čelnika te njemačke ekipe i predstavnika reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

Na tapetu će biti jedna jedina tačka dnevnog reda, a to je Džekin (konačni) odlazak iz Wolfsburga.

Naime, prošlog ljeta se situacija oko Džeke zagrijala, nakon što je Milan posalo ponudu, a Wolfsburg tu ponudu hladno odbio. Međutim, naš je reprezentativni napadač još prošle godine izrazio želju za odlaskom, a u Wolfsburgu su mu obećali da ukoliko produži ugovor, ovog ljeta mu neće praviti probleme za odlazak.

Ipak, do sada na adresu Wolfsburga nije stigla ni jedna zvanična ponuda za Džeku iz dva razloga. Prvi je što prelazni rok još uvijek zvanično nije ni počeo, a drugi je što je Wolfsburg postavio veliki odštetni iznos za našeg reprezentativca, nadajući se da će to odbiti potencijalne kupce.

Međutim, Edin Džeko je odlučan u namjeri da napusti Wolfsburg, jer je i pticama na grani valjda jasno da je igrač njegovo kalibra daleko prerastao prosječan klub kakav je Wolfsburg, kojeg naredne sezone neće biti ni u jednom evropskom takmičenju. Džeko i njegov agent Irfan Redžepagić će danas čelnicima njemačke ekipe i jasno staviti do znanja da Dijamant želi dalje.

Pretpostavlja se da će Wolfsburg morati popustiti, te dati zeleno svijetlo za Džekin odlazak, naravno uz odgovarajuću odštetu, jer nijedna ekipa u svijetu ne želi u svojim redovima imati igrača koji tu ne želi biti. To je jedno od nepisanih fudbalskih pravila.

Također, najvjerovatnije je i čelnicima Wolfsburga odavno jasno da će Džeko sigurno otići, pa svojim izjavama o tome kako ne žele ni da pomišljaju na prodaju jednostavno dižu cijenu našem reprezentativcu.

Kao najveći favoriti za dovođenje Džeke su Juventus, Chelsea i Manchester City, ali se spominje i četvrti klub. Za sada nije jasno o kojem se to četvrtom klubu radi, ali je vrlo lako moguće da je to Real Madrid ili Manchester United, koji ne žele javno, barem ne za sada, izaći sa namjerama o dovođenju bh. reprezentativca.

Jedno je sigurno, narednih nekoliko dana moglo bi biti od presudnog značaja za daljnji tok karijere Edina Džeke, odnosno o tome gdje će nastaviti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.