Wolfsburg prokockao dva gola prednosti

Bundesliga

Wolfsburg prokockao dva gola prednosti

U večerašnjem posljednjem susretu devetog kola njemačke Bundeslige Wolsfburg je prokockao prednost od dva gola, te je poražen (2:3) od Bayera iz Leverkusena.

Vukove je u prednost doveo Brazilac Diego, ovosezonsko pojačanje stiglo iz Wolfsburga, golom u devetoj minuti susreta, nakon što se lopta odbila do njega. Wolfsburg je do kraja prvog poluvremena imao još nekoliko prilika, ali je Edina Džeku i društvo zaustavio sjajni golman Apotekara i njemački reprezentativac Rene Adler.

U nastavku, Wolfsburg je nastavio sa dominacijom, što im se isplatilo u 68. minuti. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko odlično je probio po lijevoj strani i uputio centaršu za Brazilca Grafitea, kojem nije bilo teško da postigne svoj pet pogodak ove sezone za vodstvo Wolfsburga od 2:0.

Međutim, iako su tada navijači Wolfsburga već počeli proslavljati pobjedu, u samo tri minute Bayer je uspio postići dva gol i doći do izjednačenja.

Prvo je u 72. minuti Simon Rofles iskoristio katastrofalnu grešku golmana Wolfsburga i postigao gol za 1:2. Samo tri minute kasnije sudija je pokazao na bijelu tačku, nakon što je Hasebe igrao rukom u kaznenom prostoru Wolfsburga. Loptu je namjestio i pogodio za 2:2 Arturo Vidal.

Rofles je u 81. minuti imao sjajnu priliku da svojoj ekipi donese potpuni preokret, ali je loptu gotovo sa gol-linije izbila odbrana Wolfsburga. Međutim, samo minutu kasnije Rofles je uspio iskoristiti katastrofalnu igru Wolfsburga u završnici, te svojim drugim golom potvrditi pobjedu Apotekara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti