Wolfsburg prokockao pobjedu protiv Nurnberga

Vukovi imali dva gola prednosti nakon prvog poluvremena

Wolfsburg prokockao pobjedu protiv Nurnberga

Wolfsburg je danas u okviru 27. kola Bundeslige na svom terenu dočekao Nurnberg. Susret je završen rezultatom 2:2. 

Domaći su u vodstvo stigli već u trećoj minuti susreta, a strijelac je bio Brazilac Diego. Nurnberg je zaprijetio preko Chandlera u petoj minuti susreta, ali je ostalo 1:0 za domaće. Nastavili su gosti da napadaju, a u 18. minuti opet se u prilici našao Chandler. 

U 27. minuti susreta domaći dolaze do dva gola prednosti. Asisten je bio Medojević, a strijelac Ivica Olić. Nurnberg je opet zaprijetio u 42. minuti susreta, ali je neprecizan bio Kiyotake. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:0 za domaće. 

U nastavku susreta opet su prvi zaprijetili gosti. Priliku je u 48. minuti propustio Esswein. Nastavio je Nurnberg sa napadima, pa je u 56. minuti priliku propustio Balitsch. 

Gosti su rezultat smanjili u 61. minuti susreta, a strijelac je bio Timmy Simons. Samo pet minuta kasnije vratio se Nurnberg u potpunosti. Nakon asistencije Kiyotakea mrežu domaćina pogodio je Per Nilsson. 

Želio je Nurnbeg da dođe do potpunog preokreta, ali je u 75. minuti strijelac prvog gola Simons bio neprecizan. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su klubovi podijelili bodove. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.