Wolfsburg slavio, Džeko zabio

Prijateljski susret

Wolfsburg slavio, Džeko zabio

Adnan Beganović

Aktuelni njemački prvak, Wolfsburg, večeras je na pripremama u Južnoj Africi odigrao i prvi kontrolni meč. Popularni Vukovi pobijedili su momčad Moroko Swallowsa sa 2:1, a strijelac jednog pogotka bio je bosanskohercegovački Dijamant Edin Džeko.

Wolfsburg je u okviru priprema za nastavak budesligaške sezone u Južnoj Africi večeras već odigrao prvi susret u kojem je slavio sa 2:1 protiv Moroko Swallowsa.

Momčad naših internacionalaca, Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, furiozno je ušla u susret i već nakon 17 minuta vodila je sa 2:0, a ono što sigurno raduje sve bh. ljubitelje fudbala je to da je Džeko ponovo zabio te tako na najbolji mogući način najavio 2010. godinu.

Wolfsburg je poveo već u 8. minuti preko Riehtera, a na 2:0 u 17. minuti susreta povisio je naš reprezentativac. Pogodak za Swallowse postigao je Tsutsulupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.