Wolfsburg slavio, Miske dva puta asistirao

Bundesliga, 25. kolo

Wolfsburg slavio, Miske dva puta asistirao

Adnan Beganović

U okviru 25. kola Bundeslige danas je odigrano sedam susreta. Wolfsburg naših Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke slavio je na gostovanju kod Arminije, Hoffenheim ni nakon 7 uzastopnih kola ne zna šta je pobjeda, vodeća Hertha je poražena u Stuttgartu. 

Veoma značajnu pobjedu u 25. kolu zabilježio je Wolfsburg i nakon ovog kola sa sigurnošću se može tvrditi da su "vukovi" glavni pretendenti za naslov. Naši reprezentativci, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, bili su u početnom sastavu Wolfsburga. Džeko je odradio svih 90 minuta, dok je Misimović igru napustio u 67. minuti susreta. Strijelci za Wolfsburg bili su Gentner u 19., Grafite u 58. i Dejagah u 86. minuti susreta, a za prva dva gola asistent je bio sjajni Zvjezdan Misimović.

Hoffenheim bez naših internacionalaca nikako ne može da zabilježi pobjedu. Danas su na svom terenu samo remizirali sa Hannoverom (2:2). U posljednjih 7 utakmica ovo je šesti remi momčadi Hoffenheima i prema svemu sudeći san o tituli je danas završen. Satrijelci za Hoffenheim su bili Taber i Welligton, dok su za goste pogodili Balitsch i Eggimann.

Vodeća Hertha odigrala je lošu utakmicu u Stuttgartu i sasvim zasluženo je pognute glave napustila teren. Domaći su golovima Cacaua i Khedire slavi rezultatom 2:0 i tako nastavili sa dobrim rezultatima u drugom dijelu sezone.

Bayern je u Munchenu teže od očekivanog upisao nova tri boda. Jedini strijelac na utakmici bio je Sosa u 34. minuti susreta. Borussia Dortmund u današnjoj utakmici minimalno je slavila protiv Werdera (1:0). Pogodak za tri boda postigao je Frei iz penala u 64. minuti susreta.

Cottbus je poražen na svom terenu od Kolna (0:2). Ovim porazom Cottbus je gurnuo sam sebe u provaliju i teško da će uspjeti sačuvati prvoligaški status. Strijelac oba pogotka za gostujuću momčad bio je slovenski reprezentativac Novaković.

Veoma lošu formu iz drugog dijela sezone u ovom kolu je potvrdio i Bayer iz Leverkusena koji nije uspio svladati Eintracht (1:1). Ipak, za nas je veoma bitna informacija da se nakon jednoipogodišnjeg odsustva na teren konačno vratio Zlatan Bajramović, koji je na gostovanju kod Bayera u igru ušao u 88. minuti. 

Rezultati 25. kola:
Stuttgart – Hertha 2:0
Bayern – Karlsruhe 1:0
Hoffenheim – Hannover 2:2
Leverkusen – Frankfurt 1:1
Dortmund – Werder 1:0
Arminia – Wolfsburg 0:3
Cottbus – Koln 0:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poredak: Hertha 49, Bayern 48, Wolfsburg 48, Hamburg 45 (-1), Hoffenheim 44, Stuttgart 42, Leverkusen 38, Schalke 37 (-1), Dortmund 37, Werder 32, Koln 32, Eintracht 26, Hannover 26,  Bochum 25, Arminia 24, Borussia (M) 22, Cottbus 20, Karlsruhe 17



 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.