Fenomenalno otvaranje novog kola u Bundesligi: Pljuštali su golovi u meču Wolfsburga i Werdera
Foto - EPA

Osam pogodaka

Fenomenalno otvaranje novog kola u Bundesligi: Pljuštali su golovi u meču Wolfsburga i Werdera

M. Šljivak

Fenomenalan meč su na otvaranju devetog kola Bundeslige odigrali Wolfsburg i Werder, a domaći tim je na kraju slavio pobjedu rezultatom 5:3.

Gosti su prvi došli do gola. Bittencourt je u 13. minuti zabio za 0:1, ali Wolfsburg za samo tri minute stiže do preokreta. Baku (22.) i Brooks (25.) donijeli su preokret svom timu i vodstvo od 2:1.

Mohwald odmah po ulasku u igru u 36. minuti pogađa za 2:2, ali domaći tim na odmor odlazi vodstvom jer je za 3:2 samo minut kasnije pogodio Weghorst.

Autogolom Brooksa na samom otvaranju drugog poluvremena gosti su izjednačili na 3:3, da bi za novo vodstvo domaći od 4:3 pogodio Weghorst u 76. minuti meča. Konačnih 5:3 postavio je Bialek u posljednim sekundama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gosti su meč završili sa igračem manje jer je Mohwald isključen deset minuta prije završetka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi