Wright dobija dobro poznatog saigrača u Spartaku?

Wright dobija dobro poznatog saigrača u Spartaku?

M. Šljivak

Američki playmaker Patrick Beverley napustio je ekipu Spartaka iz St. Petersburga, te je potpisao ugovor sa Houston Rocketsima, čime je naš reprezentativac Zack Wright ostao jedino riješenje na poziciji razigravača u ovom timu.

Ipak, Spartak intenzivno vrši pregovore sa dvojicom dobro poznatih košarkaša, koje žele vidjeti na mjestu Beverleya. Prvi od njih je naturilizovani Gruzijac Jacob Pullen, kojeg se dobro sjećamo iz kvalifikacija za Euroobasket, a drugi je slovenački košarkaš Jaka Laković.

Pullen je prvi izbor rukovodstva Spartaka, a trenutno se vrše pregovori sa ekipom Hapoela iz Jerusalema gdje Pullen trenutno nastupa. Pullen ove sezone igra jako dobro u Hapoelu, na prosjeku je od 12,9 poena u devet utakmica u prvenstvu, dok je u Eurocupu na 13 poena u prosjeku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.