Wright odveo Spartak do pobjede nad Cibonom

Eurocup, 1. kolo

Wright odveo Spartak do pobjede nad Cibonom

Midhat Šljivak

U susretu 1. kola grupe G Eurocupa Spartak iz St. Petersburga je kao gost u Draženovom domu savladao Cibonu rezultatom 64:56, a bh. reprezentativci Zack Wright i Ante Mašić pružili su veoma dobre partije.

Spartak je vodio tokom kompletne utakmice i na kraju su sasvim zasluženo došli do pobjede. U prvih pet minuta su dopustili samo jedan poen Ciboni (8:1), ali su na mali odmor otišli sa plus četiri 17:13. Cibona je odigrala nešto bolje drugu četvrtinu u kojoj su smanjili prednost na tri poena koliko su zaostajali na poluvremenu 30:33.

Cibosi su u trećoj dionici većim dijelom gubili, ali su odličnom igrom na dvije minute do kraja preuzeli vodstvo 49:46, no u posljednje dvije minute  nisu zabili poene, pa je i u posljednjih deset minuta Spartak ušao sa vodstvom od jednog poena 50:49.

Ipak, Spartak je u posljednjoj dionici odigrao znatno bolje, te je na kraju ssasvim sigurno došao do pobjede do koje ih je predvodio naš reprezentativac Zack Wright koji je za 19 minuta na parketu ubacio 13 poena, a toliko je u pobjedničkom timu ubacio i Joshua Carter. Ante Mašić je kod Cibone ubacio 12 poena, a najefikasniji je bio DJ Strawberry sa 13 poena.

U grupi A, češki Nymburk je upisao pobjedu nad Budivelnikom 91:78. Domaće je do pobjede predvodio Petr Benda sa 18 poena, a kod Budivelnika Giorgi Tsinadze je ubacio 14 poena.

Litvanski Prienai je savladao na svom parketu ekipu Hapoel Jerusalema sa 85:72. Gedeminas Orelik je bio nezaustavljiv sa 26 poena u ovom susretu, a kod gostiju je najefikasniji bio Craigh Smith s a15 poena.

Bugarski Lukoil je u okviru grupe B savladao Spirou Charleroi sa ubjedljivih 93:75. Mohamed Aboukar je za bugarski tim ubacio 23 poena, Brendan Heat je dodao 16, a Watkins i Avramov su dodali po 15 poena. Jakel Foster i Derrick Allen su kod belgijskog tima ubacili po 17 poena.

Donetsk je u prvom susretu grupe E poražen na svom parketu od ruske ekipe Lokomotiv Kuban 78:75. Gost je do trijumfa predvodio Mantas Kalenitis sa 17 poena, dok je kod Donetska Ramel Curry ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.