Wright opet briljirao, Spartak lagano sa Kalevom

Naš reprezentativac postaje lider Spartaka

Wright opet briljirao, Spartak lagano sa Kalevom

Spartak iz St. Petersburga, našeg Zacha Wrighta dočekao je danas na svom parketu momčad Kaleva. Spartak je bez većih problema slavio, 80:59.

Domaćin je očekivano bolje ušao u susret, ali gosti nisu dozvolili da se Spartak previše odvoji. Prvih deset minuta Rusi su riješili u svoju korist rezultatom 23:17. U nastavak prvog poluvremena bolje su ušli gosti, ali se Spartak još jednom odvojio i na odmor otišao sa prednošću 42:33. 

 

U nastavku je Spartak nošen našim reprezentativcem povisio prednost. U posljednjih deset minuta Spartak je ušao sa 20 poena viška. Na kraju je ekipa iz St. Petersburga slavila 80:59. 

 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je naš reprezentativac sa 14 poena. Tom učinku Wright je dodao pet skokova i pet asistencije. Kod gostiju 15 poena postigao je Fall. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.