Wright ubacio 15 poena u pobjedi Bamberga

Košarkaška Bundesliga

Wright ubacio 15 poena u pobjedi Bamberga

Edmir Škorić

Košarkaši Brose Basket Bamberga slavili su u gostima kod Bremerhavena u utakmici petog kola njemačke Bundeslige.

Bamberg je vodio 27:23 u prvoj četvrtini, a do poluvremena su gosti imali 46:40 prednost nad Bremerhavenom.

Sjajnu partiju pružili su aktuelni prvaci Njemačke u trećoj dionici u kojoj su slavili sa 25:17. Imali su već nedostižnih 71:58 uoči posljednje dionice, a na kraju su slavili rezultatom 86:74. Bila je to treća pobjeda za Zacka Wrighta i društvo, odnosno peti poraz Bremerhavena.

Najefikasniji bio je Anton Gavel kod gostiju sa 16 poena, a pratio ga je naš sjajni reprezentativac sa 15 poena (6/9 za dva poena 3/6 za tri) i pet asistencija uz jednu oduzetu loptu. 

Najbolji igrač utakmice bio je domaći košarkaš Daris Adams sa 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je Adas Jaskevičius ubacio 16 poena, a Derrick Allen 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.