Zack Wright nakon pobjede

Wright: Volim BiH, volim sve ljude, večeras sam uz fudbalere

Playmaker naše reprezentacije Zack Wright ne pruža naročito dobre partije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Wright priznaje kako igra jako loše, ali je pohvalio učinak svojih saigrača, koji su nam danas donijeli pobjedu nad Crnom Gorom.

"Počeli smo dobro sa dosta energije, nismo pogađali, ali smo davali sve od sebe u odbrani. Publika je bila odlična, pomagali su nam sve do kraja. Momci su odigrali neke sjajne akcije, Šutalo je pogađao strašne šuteve pred kraj. Gordić je igrao nevjerovatno u drugom poluvremenu. Ovo je dokaz da ako igramo kao tim, sposobni smo pobjeđivati. Igrali smo timski danas i upisali smo sjajnu pobjedu".

"Najbolja stvar je što imamo dan pauze i što ćemo se odmoriti, ali smo sposobni pobijediti Makedoniju. Dobar su tim, ali mi moramo igrati sa dosta energije u odbrani. Ako startamo kao danas, onda će sve biti u redu. Dosad smo startali sporo. Pokazali smo danas da sa snagom se može sve , oni su bili "mrtvi" do kraja treće četvrtine. McCalebb je najbolji, ali ima onaj visoki Čereski(Čekovski) ili kako se već zove koji nam je ubacio 33 poena. Kod njih morate paziti na sve, posebno na tri poena. Jak su tim", rekao je Wright, koji je saoštio kako uživa gledati fudbal.

"Volim gledati fudbal. Otkako sam u Evropi pratim fudbal, naročito engleku Premier ligu. Nadam se da ćemo se plasirati u Brazil. Imaju dobre šanse, a ja ću uz laptop navijati za Bosnu i Hercegovinu.

Zack Wright vjeruje da možemo i u drugi krug:

"Moramo dobiti obje utakmice do kraja. Sposobni smo dobiti bilo koju ekipu", ističe Wright koji je pohvalio našu zemlju.

"Volim sve ljude i sve u Bosni i Hercegovini. Iako igram loše, oni me podržavaju. Volim jesti ćevape i biti u gradu", rekao je Wright.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.