Marinović jasan nakon pobjede na Tušnju: "Ostao nam je još taj jedan korak"

Borac jako blizu titule prvaka BiH

Marinović jasan nakon pobjede na Tušnju: "Ostao nam je još taj jedan korak"

Esmer Oštraković

Fudbaleri Borca ostvarili su ubjedljivu pobjedu na Tušnju protiv Tuzla Cityja. Konačan rezultat bio je 6:2 u korist gostujućeg tima.

Novom pobjedom, ovaj put jako ubjedljivom na gostovanju u Tuzli, fudbaleri Borca jednu ruku praktično su stavili na trofej prvaka Bosne i Hercegovine.

Zadovoljan prikazanim od strane svojih fudbalera bio je Vinko Marinović.

"Ostao nam je još taj jedan korak odnosno utakmica protiv Igmana da dođemo do tog cilja. Nismo možda dobro otvorili utakmicu, ali sigurno smo poslije golova dobro reagovali."

Da li je ovo najbolja pratija Borca ove sezone?

"Bili smo dobri, efikasni. Dobra igra. Imali smo problema, ali sve u svemu igrači su zaslužili čestitke", rekao je Marinović.

Oglasi

Tuzla City prvi dolazi do prednosti i to u 11. minuti. Sjajna kontra domaće ekipe, Mašović je dobro prošao Šušića i fenomenalno pogodio sa 14 metara.

Samo tri minute kasnije izjednačenje. Dobro raspoloženi Hrelja je centrirao, a Blagaić se najbolje snašao pred golom domaće ekipe.

Preokret je viđen u 28. minuti. Blagaić je sjajno povratnom loptom uposlio Grahovca koji s 12 metara sjajno pogađa.

Borac ide na 3:1 u 44. minuti. Vranješ je povukao s nekih 50 metara, odigrao za Vukovića koji ga gura u mat poziciju, a iskusni lisac ne griješi.

Pogodio je Lukić za 4:1 u 45. minuti, asistencija Jurilja. Bio je to ujedno i kraj prvog dijela utakmice.

Tuzla City postiže svoj drugi gol na ovoj utakmici u 62. minuti. Delimeđac je dobro uposlio Nukića, Herrera i Šušić su spavali, a fudbaler domaće ekipe pogađa za 2:4.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Peti gol Borca viđen je u 87. minuti. Hrelja je centrirao, čini se da loptu niko nije dodirnuo i ona je završila u mreži.

U 89. minuti konačan rezultat je postavljen. Pogodio je Pejović nakon asistencije Jurilja. Pogriješio je debelo i Abdulahović koji nije bio na golu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Zasto nadri-novinari ne analizirate utakmice Borca? Zasto ? Zasto ne analizirate sudijskw odluke u svakoj utakmici? Vi sjedite i sa telefona postate ko da ste na facebooku. Radite novinarski posao! Neutralan ane ko vam plati reklamu, taj je zasticen! Fuj!!!
0 1
Mustafa
Ja sramote ja jada i bijede od nazovi fubalera koji igraju za propali Tuzla City! I to su neka zvucna imena i nekadadnji reprezentativci! Sram i stid neka Vas bude sve skupa bijednici nesposobn foliranti saoboteri debili i medzedi niste ni za njive! Manite se fudbala svi Vi skupa zajedno sa tim konjem od trenera. FUJJ BIJEDNICI NESPOSOBNI niste ni za KAR !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi