Xamax izbačen iz lige

Xamax izbačen iz lige

Teme:

Švicarskom prvoligašu Neuchatel Xamaxu, koji je prije manje od godinu dana preuzeo ruski bogataš Bulat Šagajev, oduzeta je licenca i izbačen je iz prve švicarske lige.

Fudbalski Savez Švicarske objavio je, da je takva odluka donesena jer se klub sumnjiči da je krivotvorio bankovne dokumente, koji predstavljaju finansijsku garanciju za prošlu godinu.

Xamaxu  je već bilo oduzeto osam bodova zbog nepravilnosti u plaćanju socijalnog osiguranja za igrače i za isplatu plaća.

Šagajev, poslovni čovjek iz Čečenije, kupio je klub u maju, tvrdeći kako ga želi dovesti do Lige prvaka. Od tada je smijenio četiri trenera i suočio se s bojkotom navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.