Xanthi razbio Panionios, Aris remizirao

Četiri gola u mreži Panioniosa

Xanthi razbio Panionios, Aris remizirao

Grčka Superliga nastavljena je danas utakmicama 14. kola, a prije završne utakmice i velikog derbija odigrana su tri susreta. 

U prvom su Platanias i Veria odigrali bez golova. U redovima domaćina u 80. minuti isključen je Kanakoudis. Aris je u ovom kolu gostovao kod Asterasa. Solunci su poveli u 23. minuti nakon gola Gianniotasa sa bijele tačke. Isti igrač nakon autogola izjednačio je rezultat u 78. minuti.

 

Xanthi je na svom terenu dočekao Panionios i bez većih problema stigao do trijumfa. U prvih 30. minuta ništa se nije dešavalo na stadionu Xanthija, a onda smo u rasponu od deset minuta vidjeli tri gola. Redom su mrežu gostiju tresli, Marin u 31., Goutas u 38. i Onwuachi u 41. minuti susreta. Svojim drugim golom u 80. minuti susreta Onwuachi je povećao vodstvo na 4:0. 

 

Grčka Superliga, 14. kolo: 

Platanias - Veria 0:0

Potražite više informacija na temu Super League:

Asteras - Aris 1:1 (Gianniotas 23/Gianniotas 78-ag)

Xanthi - Panionios 4:0 (Marin 31, Goutas 38, Onwuachi 41, 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.